Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koude tomatensoep met ricottaballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
spinazie
of borage*
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
geperst teentje
knoflook
▢
300
gr verse
ricotta
▢
2
ei
▢
50
gr geraspte
Parmezaan
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
eetlepel
bloem
▢
zout
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
1
liter
groentebouillon
van tablet
▢
1
schoongeboende
sinaasappel
▢
1
liter
tomatensap
▢
2
eetlepels grofgesneden
bieslook
▢
2
stengels
bleekselderij
in lange dunne reepjes
Instructies
Blancheer de spinazie ± 1 minuut in ruim kokend water, laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd de groente fijn.
Bak de spinazie en de knoflook zachtjes in de olie.
Meng de ricotta met de eieren, de Parmezaanse kaas, het spinaziemengsel*, de boter, de bloem, zout en nootmuskaat.
Breng de bouillon aan de kook.
Laat met 2 lepels balletjes van het ricottamengsel in de bouillon glijden.
Schep de balletjes, als ze boven drijven, uit de bouillon en laat ze op een doek uitlekken.
Trek reepjes schil van de sinaasappel.
Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het tomatensap, zout en peper.
Verdeel de ricottaballetjes over de borden en schenk de soep erover.
Bestrooi met de bieslook, de bleekselderij en de sinaasappelschil.
Deze soep wordt koud geserveerd, maar u kunt haar ook warm serveren.
Verwarm dan het tomatensap met het sinaasappelsap, zout en peper.
Laat de ricottaballetjesdaarna voorzichtig in de soep glijden, ze zullen iets smelten.
De ricottaballetjes worden in Italië met borage (komkommerkruid) gemaakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Borage is in de winter moeilijk verkrijgbaar; u kunt het eventueel bij de groenteman bestellen. Spinazie is echter een goede vervanger.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep