Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gazpacho van Astrid Veltman 7
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
oude witte
boterhammen
▢
olijfolie
▢
500
gr grote
pomodori
of vleestomaten
▢
1
kleine
paprika
▢
1
kleine
paprika
▢
1
kleine
komkommer
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
azijn
▢
2
theelepel
suiker
▢
zout
▢
cayennepeper
Ook nodig:
▢
keukenmachine
Instructies
Verwijder de korsten van de boterhammen, snijd 3 boterhammen in blokjes van 1/2 cm en bak die in 4 eetlepels olijfolie bruin.
Ontvel de tomaten.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Schil de komkommer.
Snijd van 1 tomaat, 2 halve paprika's en een stukje komkommer heel kleine blokjes en doe die in schaaltjes.
Pureer in een foodprocessor 2 boterhammen, de rest van de tomaten, paprika en komkommer, de ui en 1/2 dl olijfolie, de azijn en de suiker.
Voeg 1/4 liter koud water toe en breng de soep op smaak met een snufje zout en een snufje cayennepeper.
Laat de soep in de koelkast goed koud worden.
Roer er vlak voor het serveren wat ijsblokjes door en geef de schaaltjes groenten en croûtons erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Spanje