Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstcake
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
krenten
▢
200
gram
blauwe rozijnen
▢
200
gram
blanke rozijnen
▢
100
gram
gesnipperde sukade
▢
1
doosje
oranjesnippers
▢
1
doosje
bigarreaux
▢
1
appels
gesnipperd
▢
100
gram
amandelen
▢
6
eetlepel(s)
rum
▢
250
gram
bloem
▢
zout
▢
250
gram
suiker
▢
5
ei
▢
boter
▢
paneermeel
Instructies
Meng de krenten, rozijnen, oranjesnippers, bigarreaux, appel, amandelen met de rum.
Zet dit mengsel 2 dagen in de koelkast om de rum te laten intrekken.
Af en toe omscheppen.
Maak een cakedeeg van de bloem, snufje zout, suiker en eieren.
Meng het rozijnen-vruchtenmengsel door het deeg.
Beboter een cakevorm (liefst een stenen) en bestrooi deze met paneermeel.
Schep het cakebeslag in de vorm.
Bak deze
in ca. 1½ uur in de oven op ca. 175 C.
Wikkel de cake na afkoelen in aluminiumfolie.
Bewaar de cake nog 4 dagen op een koele, donkere plaats. (NIET in de koelkast).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Feestdagen etc
Kerst