Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip gestoofd in wijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
25
gram
boter
▢
1 ½
kg ontvelde panklare
kip
in stukken
▢
12
zilveruitjes
▢
400
gram
tomaten
blik
▢
1
gekneusd teentje
knoflook
▢
1
paprika
in reepjes
▢
2
eetlepels gehakte
peterselie
▢
½
theelepel gedroogde
basilicum
▢
1
theelepel
zout
▢
peper
▢
1 ½
dl
rode wijn
Instructies
Braad enkele stukken kip tegelijk in een grote braadpan in de olie aan alle kanten bruin.
Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Fruit de uitjes in de achtergebleven olie goudbruin.
Voeg de knoflook, de tomaten met het vocht, de paprika, de peterselie, de basilicum, zout en peper toe.
Roer alles goed door en breng het langzaam aan de kook.
Leg de kip weer in de pan, giet de wijn erbij en breng weer aan de kook.
Dek de pan af, temper het vuur en stoof de kip in 40-45 minuten gaar.
Serveer de kip op een verwarmde schaal, bestrooid met fijngehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip