Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in wijnsaus
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
60
gram
boter
▢
6
stukken
kip
▢
1
kopje fijngehakte
ui
▢
1
kopje fijngehakte
bleekselderij
▢
1
kopje fijngesneden
worteltjes
▢
400
gram
tomaten
blikje
▢
150
gram
tomatenpuree
blikje
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
2
kruidnagel
▢
een snufje
kaneel
▢
3
theelepels
zout
▢
versgemalen
peper
▢
350
gram
schelpjesmacaroni
Instructies
Verhit de olie en de boter in een vuurvaste schaal en bak de stukken kip hierin rondom bruin.
Haal de stukken kip uit de schaal en leg ze opzij.
Bak de ui, de bleekselderij en de wortel, onder af en toe roeren, 5 minuten in het overgebleven braadvet.
Voeg er de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de kruiden bij, breng het geheel aan de kook en meng alles goed door elkaar.
Leg de stukken kip terug in de schaal, dek deze goed af en laat de kip in een matig warme oven van 160-170°C in ± 1 uur gaar worden.
Kook intussen de macaroni in ruim water met wat zout beetgaar en laat deze goed uitlekken.
Breng de macaroni vlak voor het opdienen over op een flinke serveerschaal, leg de stukken kip erop en overgiet het geheel met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip