Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met citroen en olijven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
citroen
▢
4
kip
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
kippenbouillon
▢
0.5
eetlepel
kerriepoeder
▢
zout
▢
tabasco
▢
3
eetlepels heldere
honing
▢
peper
▢
50
gram
olijven
zonder pit
Instructies
Pel de uien en de knoflook.
Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en snijd ze in partjes.
Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin.
Verkruimel het bouillontablet erboven.
Voeg het kerriepoeder, de honing, naar smaak peper, zout en tabasco en 5 dl water
toe, breng aan de kook en temper het vuur.
Houd 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor.
Stoof de kip in ± 40 minuten gaar.
Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe.
Garneer de kip met de achtergehouden citroenpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, gegarneerd met geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip