Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstsok
Hetelucht oven: 180 graden Celsius
Baktijd: ca. 12 minuten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg
▢
5
ei
▢
70
gram
poedersuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
5
ei
▢
70
gram
suiker
▢
140
gram
bloem
Voor de crème:
▢
citroensap
▢
4
middelgrote aardbeien
▢
80
gram
suiker
▢
250
gram
magere kwark
▢
250
gram
zure room
▢
6
blaadje(s)
Dr. Oetker Gelatine
▢
een beetje rum
▢
een aantal gehalveerde aardbeien
Voor de decoratie:
▢
¼
liter
room
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
1
zakje
Dr. Oetker Klop-Fix
▢
een beetje gemalen kokos
▢
een beetje aardbeiensiroop
Instructies
Verwarm de oven voor.
Eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.
Eiwit opkloppen en beetje bij beetje de suiker toevoegen en luchtig kloppen, totdat het een beetje is opgestijfd.
Het eiwit voorzichtig door het mengsel van eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker spatelen.
Zeef het meel boven de massa en roer het erdoor.
De massa gelijkmatig verdelen over een met bakpapier bedekte bakplaat (30 x 35 cm).
Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Het biscuitdeeg meteen op een met suiker bestrooit bakpapier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
Voor de crème citroensap, aardbeien en suiker pureren.
Kwark en zure room toevoegen en het geheel mengen tot een glad mengsel.
De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking bereiden, met rum verwarmen en door het kwark/zure roommengsel spatelen.
De massa in de koelkast zetten, totdat het begint op te stijven.
De crème gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen.
De crème gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen.
Met behulp van het bakpapier het geheel oprollen, zodat een rol ontstaat.
Dit gedurende vier uur in de koelkast zetten.
1/3 van de rol afsnijden om als voet te gebruiken.
Room met poedersuiker en Dr. Oetker Klop-Fix volgens de bereidingswijze van het zakje bereiden.
In een spuitzak met een stervormige mond spuiten op de kerstsok.
Gemalen kokos en aardbeiensiroop vermengen en de teen, hak en bovenrand van de kerstsok versieren met het mengsel.
De kerstsok koud bewaren totdat deze gegeten wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Feestdagen etc
Kerst