Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
600
gr vastkokende
aardappels
▢
600
gr gekookte
rode bietjes
▢
2
zoete appels
▢
2
eetlepel(s)
azijn
▢
peper
zout
▢
3
eetlepel(s)
umer
of Bulgaarse yoghurt
▢
2
eetlepels fijngehakte
bieslook
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
4
ongepaneerde
kip
Instructies
Snipper de ui en snijd de aardappelen en de bietjes in stukjes.
Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime pan en bak de aardappelen in ) 5 minuten bruin.
Voeg de ui toe en bak de aardappelblokjes in ± 10 minuten gaar.
Schep de bietjes erdoor en bak ze al omscheppend ± 3 minuten mee.
Blus af met de azijn en roer de appel erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en warm nog ± 1 minuut door.
Wrijf de kipschnitzels in met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de schnitzels in ± 10 minuten bruin en gaar.
Roer de umer door de bietjes, bestrooi met de bieslook en serveer met de schnitzels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip