Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Macaroni kipschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
250
gram
champignons
▢
250
gram
macaroni
▢
1
zakje
witte saus
▢
3
dl
kippenbouillon
▢
4
eetlepels
room
▢
versgemalen
peper
zout
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
2
gare dubbele
kip
▢
4
eetlepels geraspte
Parmezaan
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak die in de boter lichtbruin.
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak net gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
Bereid de witte saus (gebruik hiervoor de kippenbouillon in plaats van melk).
Roer de room en de sherry door de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng die met de champignons door de saus.
Schep de macaroni in een ingevette vuurvaste schaal en schep het kipmengsel erover.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal zonder deksel
20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kropsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Pasta