Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peper met kippenmaagjes en kippenlevertjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
Madame Jeanettes
▢
enkele teentjes
knoflook
▢
150
gram
kip
▢
150
gram
kip
▢
enkele eetlepels
arachideolie
▢
Zout
▢
trassi
naar smaak
Instructies
Kook de maagjes en de levertjes gaar en snijd ze heel klein.
Snijd de pepers (met mes en vork) klein.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
Doe eerst de knoflook en dan de peper in de pan en laat ze even bakken.
Voeg de trassi toe en schep om.
Doe er dan de maagjes, de levertjes en naar smaak zout bij en laat even bakken (niet te lang, want dan wordt de lever te zacht).
Basispeper
1-2 rode of gele Madame Jeanette pepers (u kunt ook Spaanse pepers gebruiken. Als
u van 'heet' houdt, neem er dan wat meer)
1/2 bol knoflook
1-2 grote uien
± 5 eetlepels olie (bijvoorbeeld arachide)
zout
Snijd de pepers, de knoflook en de uien fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de uien en de knoflook op middelhoog vuur lichtbruin.
Doe de peper erbij en laat ze even smoren.
Voeg naar smaak zout toe.
Als u het te scherp vindt, kunt u eerst de peper bakken; hij verliest dan enigszins zijn scherpte.
Aan bovenstaande basis kunt u zowel groente als fruit of vlees toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------