Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Toscaanse tomatensoep met bleekselderij
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
ontbijtspek
in blokjes
▢
1
ui
▢
1
liter gezeefde
tomaten
▢
2
bouillonblokjes
▢
1
glas
rode wijn
▢
250
gram
tortellini
▢
1
courgette
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
basilicum
▢
1
theelepel
rozemarijn
▢
1
theelepel
oregano
▢
1
theelepel
tijm
▢
2
stengels
bleekselderij
Instructies
Bak de blokjes ontbijtspek uit.
Snijd de ui in ringen en bak die even met de spekjes mee.
Breng de gezeefde tomaten met de bouillonblokjes en de wijn aan de kook, laat het zachtjes pruttelen en voeg de tortellini toe.
Snijd de courgette in halve schijfjes en voeg die aan de soep toe.
Knijp er de teentjes knoflook boven uit.
Voeg de basilicum, rozemarijn, oregano en tijm toe en laat de soep pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn.
Roer er tot slot de in stukken gesneden bleekselderij door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië