Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappeltomatensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg gepelde en ontpitte
tomaat
stukjes
▢
gesnipperd
ui
en -groen van 1 voorjaarsui met loof
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
theelepel
honing
▢
½
theelepel
kerrie
▢
1
theelepel versgehakte
gember
▢
peper
▢
zout
▢
3
dl gezeefd
sinaasappelsap
▢
½
liter
magere yoghurt
Instructies
Zet vooraf 4 soepkommen te koelen in de koelkast of diepvriezer.
Doe de tomaten en het wit van de voorjaarsui in een keukenmachine, voeg het
citroensap, de olijfolie, de honing, de kerrie, de gember en peper en zout toe en mix
alles tot een gladde puree.
Doe de puree in een kom en roer er het sinaasappelsap en de yoghurt door.
Dek alles af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
Dien de soep in de gekoelde soepkommen op en bestrooi met het gesnipperde
uigroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Soep