Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kervelsoep van Astrid Veltman 2
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
een paar eetlepels
boter
▢
5
eetlepel(s)
bloem
▢
1.4
liter
kalfsbouillon
▢
8
eetlepel(s)
kervel
alleen zachte takjes, fijngehakt, goed gepakt
▢
3
losgeklopte
ei
▢
¼
theelepel
peper
▢
½
theelepel
zout
▢
fijngehakte
kervel
Instructies
Smelt de boter tot ze begint te borrelen, voeg de bloem toe en fruit de bloem zachtjes al roerend ± 3 minuten (de bloem mag niet kleuren).
Voeg geleidelijk de bouillon toe en kook de soep al roerend tot die glad en iets gebonden is.
Laat de soep nog 30 minuten koken, roer af en toe.
Voeg de kervel toe, laat de soep weer aan de kook komen en laat haar nog 1 minuut doorkoken.
Klop de eidooiers op met 1 1/4 dl hete soep; voeg dit mengsel weer aan de soep toe en laat de soep heet worden, maar niet meer koken.
Controleer de smaak op peper en zout en garneer de soep met fijngehakte kervel.
Of: dien de soep op met wat zeer fijngesneden knapperige kropsla erover gestrooid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep