Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Locro
(Mexicaanse aardappelsoep)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
2
kleingesneden
ui
▢
1
uitgeperst teentje
knoflook
▢
500
gr geschilde en in kleine blokjes gesneden
aardappels
▢
5
dl
runderbouillon
▢
5
dl
melk
▢
100
grgare
doperwtjes
uit blik
▢
2
ei
▢
75
gram
roomkwark
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn.
Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
Klop de eieren in een kommetje los met de kwark.
Neem de pan van het vuur. Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep