Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tourain de Tournebride
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
80
gr geklaarde
boter
▢
400
gr gesnipperde
ui
▢
2
ragfijn gehakte teentjes
knoflook
▢
40
gr gezeefde
bloem
▢
8
ontvelde en in stukjes gesneden Hollandse
tomaat
▢
3
tabletten
kippenbouillon
▢
3
ei
▢
3
eetlepels grof gehakte
peterselie
▢
peper
▢
zout
▢
8
sneetjes
volkorenbrood
Instructies
Verhit de boter en laat de uien, onder voortdurend omscheppen, boven matig vuur zachtjes fruiten tot ze glazig zien.
Schep de knoflook erdoor en strooi 1 minuut later de bloem erover.
Roer en schep alles enkele minuten om.
Schenk er 1/2 liter water bij en blijf roeren tot alles aan de kook is.
Roer de tomaten erdoor en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen.
Roer het regelmatig door.
Leg een zeef op een andere pan en stort alles op de zeef.
Wrijf er zo veel mogelijk vaste delen door.
Breng de puree aan de kook, voeg 1 liter water toe, laat de bouillontabletten in de soep oplossen en houd de soep 5 minuten tegen de kook aan
.
Klop de eierdooiers met 6 eetlepels soep los, roer dit mengsel door de soep en neem deze onmiddellijk van het vuur.
Strooi de peterselie over de soep, breng haar op smaak met peper en zout en roer alles nogmaals krachtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de soep op in grote wijde kommen die zijn belegd met sneden volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Frankrijk