Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maaltijd groentesoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
40
gram
reuzel
▢
1
middelgrote
ui
▢
250
gram
soepgroenten
(bijvoorbeeld boontjes, doperwten, wortelen, tomaten, witte of
▢
groene kool
koolraap, peterselie(wortel))
▢
2
eetlepels
bloem
▢
bouillon
of water
▢
bloemkool
roosjes
▢
dobbelsteentjes
aardappels
▢
peper
▢
zout
▢
karwijzaad
Instructies
Hak de ui en fruit hem in het hete vet goudgeel aan.
Voeg de gesneden soepgroenten toe en fruit die mee tot ze halfgaar zijn.
Bestuif met de bloem en laat door fruiten tot de bloem lichtbruin is gekleurd.
Voeg bouillon of water toe, roer goed door en breng aan de kook.
Voeg de bloemkoolroosjes en de dobbelsteentjes aardappel toe en breng de soep op smaak met peper, zout en wat karwijzaad.
Voeg, als u water gebruikt, eventueel een bouillonblokje toe.
Laat de soep verder koken tot de groenten net gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep