Om op te dienen: sneetjes stokbrood of toast, geraspte kaas
Blancheer de knoflook 1 minuut, zeef het vocht en pel de teentjes.
Smoor de teentjes 10 minuten in de helft van de olie maar laat ze niet bruin worden.
Voeg de bouillon, de tijm, het zout en flink wat witte peper toe en laat de soep 30 minuten stoven.
Proef of ze goed is gekruid.
Pureer de soep, maar houd een paar teentjes heel.
Doe de soep terug in de pan en houd haar warm.
Klop de eierdooiers en laat er langzaam de overblijvende olie in lopen.
Vermeng dit mengsel met een paar eetlepels soep, haal de soeppan van het vuur en voeg er, zorgvuldig roerend, de eierdooiers langzaam in een dun straaltje aan toe.
Dien de soep onmiddellijk op met het stokbrood of de toast en een handje geraspte kaas in elke soepkom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Gebruik in plaats van de olie en de eierdooiers 6 verse eieren in de zacht sudderende soep.