Breng het water met de tomaten, appel, wortel, bleekselderij, ui, het
pepertje en de druiven aan de kook.
Voeg dan zout, komijnpoeder en mint toe en laat het geheel 35 minuten trekken.
Zeef de soep, bewaar de bouillon en pureer het vruchtvlees.
Giet de bouillon en de puree met elkaar in de pan terug en verwarm het
geheel.
Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
Klop in een kom de eieren los met de yoghurt.
Klop bij de yoghurt, al roerend, met een dun straaltje 2 1/2 dl van de
hete soep.
Giet het ei-yoghurtmengsel langzaam al roerend terug in de pan (laat niet
koken) en verwarm de soep nog een beetje.
Knip de blaadjes van de takjes dragon klein.
Schep de soep in kommen of borden en garneer met de dragon.
u kunt deze friszure soep zowel warm als koud eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie: Met peer en koolrabi in plaats van appel en bleekselderij. Halveer de hoeveelheid tomaten en ga uit van 5 dl water. Voeg behalve dragon nog 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.