Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chilisoep met tacochips
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote gesnipperde
ui
▢
1
geperst teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
olie
▢
500
gram
gehakt
▢
zout
▢
cayennepeper
▢
1
paprika
in reepjes
▢
500
gr ontvelde
tomaten
in stukken
▢
1
liter
vleesbouillon
▢
1
blik
bruine bonen
inh. 1 liter, uitgelekt
▢
1 400
gram
kidneybonen
blik uitgelekt
▢
3
eetlepels
chilisaus
▢
3
rode peper
(pot) in stukjes
▢
1
borrelglaasje
tequila
▢
1
zak
tacochips
inh. 125 gr
▢
1
gedroogd
Spaanse peper
▢
75
gram
belegen kaas
Instructies
Bak de ui en de knoflook 5 minuten in de olie.
Voeg het gehakt, zout en cayennepeper toe en bak het gehakt in 5 minuten rul.
Bak de paprika 1 minuut mee.
Voeg de tomaten, bouillon en bruine bonen toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep afgedekt 40 minuten koken.
Warm de kidneybonen, chilisaus en jalapeñopeper ± 5 minuten mee.
Roer er voor het serveren de tequila door.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Spreid de tacochips op een bakplaat uit.
Verkruimel het Spaanse pepertje, vermeng het met de kaas strooi dit mengsel over de chips.
Gratineer de tacochips onder de grill 5 minuten en bestrooi de soep ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep