Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippensoep van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
100
gr gaar
kip
▢
1
theelepel
citroensap
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak de bouillon volgens het basisrecept.
Laat, als de bouillon van maag en nek wordt getrokken, een filetje van 100 gr in ± 10 minuten in de bouillon gaar worden.
Snijd het witte vlees, met de draad mee, in smalle reepjes en doe die in de hete bouillon.
De bouillon krijgt met een theelepeltje citroensap een frisse smaak.
Breng de soep verder op smaak met peper en zout en strooi er vlak voor het serveren de gehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kook eventueel 30 gr fijne vermicelli 6-8 minuten in de bouillon gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep