Leg in een ruime pan de soepkip net onder water en voeg de bleekselderij, de takjes peterselie, de ui, foelie, laurier, peperkorrels en zout toe.
Breng de soep tegen de kook aan en laat hem 1 uur trekken met het deksel op de pan.
Klop alvast de slagroom met een snufje zout stijf en roer die met de yoghurt om.
Neem de kip uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd het klein.
Zeef de bouillon en verwarm hem met het kippevlees en de uitgelekte maïskorrels.
Roer er de gehakte peterselie, de bieslookringetjes en de eieren bij, warm even door en schenk de soep in grote kommen.
Schep in elke kom een flinke lepel roomyoghurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Kook 500 gr kipfilet in 1 liter kruidenbouillon zachtjes gaar, snijd het vlees klein en kook het nog 10 minuten met 250 gr broccoliroosjes en 1 kleine in 1/2 plakjes gesneden courgette. Voeg het gehakte ei, de gehakte peterselie en gehakte selderij toe en serveer de soep met een flinke schep roomyoghurt.