Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippensoep met mie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gr zeer dunne
mie
of mihoen
▢
2
eetlepels plantaardige
olie
▢
250
gr gekookte
kip
in blokjes gesneden
▢
175
gram
Chinese kool
of witte kool schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
▢
1 ½
liter
kippenbouillon
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
Shao Hsing wijn
of droge sherry
▢
2
eetlepels lichtje
sojasaus
Instructies
Breng in een grote pan voldoende water aan de kook om de mie te koken.
Voeg de mie aan het water toe en kook net lang genoeg om ze beetgaar te houden
Volg de voorschriften op de verpakking, de kooktijden zijn per soort erg verschillend.
Giet de mie af en spoel met koud water om plakken tegen te gaan.
Maak in de wok de olie heet, bak al omscheppend de stukjes kip 1-2 minuten en haal ze met een schuimspaan uit de pan.
Bak in de achtergebleven olie de reepjes kool eveneens 1-2 minuten.
Strooi er suiker en zout over en schenk de wijn en de sojasaus erbij.
Laat even door en door heet worden en voeg dan de kippenbouillon, kip en mie toe.
Warm alles goed door, maar laat de soep in geen geval meer koken, anders wordt de mie te zacht.
Schep de soep in verwarmde kommen of borden en dien direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep