Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soto soep
Javaanse soep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
vlees
▢
peper
▢
zout
▢
2
liter
water
▢
5
takjes
selderij
▢
2
ui
▢
6
teentjes
knoflook
▢
6
eetlepels
ketjap manis
▢
olie
▢
taugé
Instructies
Kook het vlees goed gaar met anderhalve theelepel zout, zwarte peper en de ketjap, tot er nog 1 liter bouillon over is.
Bak de in de lengte gesneden knoflook en uien in een hoeveelheid olie mooi bruin.
Pluis het uitgekookte vlees uit en bak het ook bruin.
Snijd de selderij heel fijn.
De taugé blijft zoals ze is.
Doe in elk soepbord of soepkommetje wat hete bouillon en voeg er de rauwe taugé en selderij met het gebakken vlees, de gefruite uien en knoflook bij.
U mag er ook sambal oelek bij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Indonesië