Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnen cake met sucade voor de Kerst
1 cake = 4 personen
Porties:
1
cakes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
▢
150
gram
basterdsuiker
▢
2
ei
▢
150
gram
bloem
▢
3
theelepel
bakpoeder
▢
1
mespunt
zout
▢
2
theelepel
koekkruiden
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
piment
▢
3
eetlepel(s)
rum
▢
50
gram
sukade
▢
25
gram
biggareaux
▢
50
gram
oranjesnippers
▢
50
gram
blanke rozijnen
▢
50
gram
krenten
▢
4
eetlepel(s)
rode bessengelei
▢
200
gram
poedersuiker
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
10
stuks
rode biggareaux
Instructies
Roer van boter, basterdsuiker, eieren, bloem, bakpoeder. zout, koekkruiden, kaneel en piment een fijn cakedeeg.
Roer er de rum door.
Wrijf de snippers sucade, bigarreaux en oranjesnippers met een vork los en bestrooi ze met wat bloem zodat ze niet meer aan elkaar kunnen plakken.
Voeg dit met de rozijnen en krenten aan het deeg toe en schep het geheel goed door elkaar.
Beboter de cakevorm en bestrooi hem met bloem.
Doe het deeg erin en zet hem op het rooster in het midden of iets lager in de voorverwarmde oven (150 tot 175 graden of gasovenstand 2 à 3).
Bak de cake in ongeveer 1 3/4 uur gaar en lichtbruin.
Neem het gebak uit de oven, keer het op een taartrooster en bestrijk het terwijl het warm is aan de bovenkant en de zijkanten met bessengelei.
Laat hiertoe zonodig de gelei slap worden in een kommetje dat even in heet water wordt gehouden.
Laat de cake geheel afkoelen.
Meng voor het glazuur in een kom de poedersuiker met opgeklopt eiwit en citroensap en roer het tot een glanzend papje.
Bestrijk de bovenkant
en de zijkanten van de cake met dit glazuur en garneer met stukjes bigarreaux en desgewenst een paar blaadjes chocoladehulst.
Laat het glazuur opstijven.
Een kersttaart wordt op dezelfde wijze bereid; echter in een ronde bakvorm, inhoud 2l. De baktijd is dan iets korter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch