Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnen kwark taart met abrikozen voor de Kerst
1 taart = 10 personen
Porties:
1
taarten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
400
gram
bloem
▢
1
zakje + 1 theelepel
bakpoeder
▢
1
ei
▢
200
gram
magere kwark
▢
6
eetlepel
melk
▢
3
eetlepel
zonnebloemolie
▢
100
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
zout
En verder:
▢
1
deciliter
rum
▢
100
gram
rozijnen
▢
100
gram
boter
gesmolten
▢
100
gram
suiker
▢
1½
eetlepel
kaneel
▢
100
gram
Noten
gehakt
▢
75
gram
gedroogde abrikozen
fijngesneden
▢
2
deciliter
melk
▢
extra nodig: kerstboombakvorm van 1 ½ liter inhoud , ingevet en bestoven
Instructies
Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen.
Kwark, melk, suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen.
Zoveel olie toevoegen dat deeg niet meer plakt.
Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik.
Rum verwarmen en rozijnen hierin 15 minuten weken.
Deeg bestrijken met 50 gr boter.
Rozijnen laten uitlekken, rum opvangen.
Rozijnen, noten en abrikozen over deeg verdelen.
Oven voorverwarmen op 175°C.
Deeg vanaf lange kant oprollen.
Rol in plakken van 2-2 ½ cm snijden.
Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal gevuld is.
Taart in midden van oven 45 minuten bakken.
Halverwege baktijd melk, opgevangen rum en 50 gr boter mengen en taart ermee bestrijken.
Na bakken taart bestrijken met rest van melkmengsel en even laten afkoelen.
Taart uit vorm verder laten afkoelen.
Variatie ideeën: Op dezelfde manier kunt u ook een andere kerstbakvorm, bijvoorbeeld een ster of kerstklok, met bolletjes deeg vullen.
De vulling kunt u naar eigen idee variëren, door bijvoorbeeld stukjes chocolade, andere noten of geraspte kokos toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch