Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnen pudding met krenten en abrikozen voor de Kerst
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
120
gram
bloem
▢
60
gram
brood
▢
2
theelepel
koekkruimels
▢
2
theelepel
kaneel
▢
2
theelepel
nootmuskaat
▢
120
gram
niervet
▢
120
gram
basterdsuiker
▢
120
gram
appels
geraspt
▢
60
gram
citroen
gekonfijt
▢
60
gram
sinaasappelschil
gekonfijt
▢
2
ei
▢
125
gram
rozijnen
▢
125
gram
krenten
▢
30
gram
gedroogde pruimen
▢
30
gram
gedroogde abrikozen
▢
120
gram
amandelen
▢
½
citroen
▢
1
eetlepel(s)
stroop
▢
1½
liter
bier
(donker)
Instructies
Meng alle ingredienten door elkaar, laat alles een nacht staan, roer het nog eens goed door elkaar en doe er uw gelukwens bij.
Doe de pudding in de ingevette kom of kommen, leg er folie over.
Besmeer de folie aan beide zijden met vet om de pudding droog te houden.
Stoom of kook de pudding in de voorgeschreven tijd; 1 pudding iets langer dan 2.
Haal de natte folie eraf als de pudding klaar is, doe er dan nieuwe folie over en stoom de pudding op kerstmorgen nog eens 2 a 3 uur.
Serveren: Met cognacboter, gemaakt van 120 gr boter en 180 gr suiker (tot room kloppen) en 2 eetlepels cognac.
Tip: Variatie: Gebruik minder kruiden enz.
Bewaren: Op een koele plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst