Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnen stol met hazelnoten spijs voor de Kerst
1 brood = 10 personen
Porties:
1
brood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
200
gram
hazelnoot
▢
125
gram
suiker
▢
40
gram verse
gist
▢
2,5
dl lauwe
melk
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
ei
▢
75
gram
boter
▢
500
gram
bloem
▢
1
theelepel
zout
▢
25
gram
basterdsuiker
▢
1
theelepel
kaneel
▢
300
gram
rozijnen
▢
1
deciliter
abrikozensap
▢
1
deciliter
sinaasappelsap
Instructies
Meng de restvan het ei en 1 eetlepel citroensap door de spijs.
Vorm het tot een rol en leg hem in het midden van de deegplak.
Klap de plak in de lengte dubbel en leg hem op de bakplaat.
Leg er een theedoek over en laat de stol nog ca. 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de stol in ca. 45 minuten gaar.
Bestrijk de stol met de gesmolten boter.
Laat het brood afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
Boen de citroen schoon en rasp de schil.
Pers de citroen uit.
Maal 125 g hazelnoten.
Voeg de suiker, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel sap toe.
Meng alles tot een smeuige spijs.
Verkruimel de gist.
Voeg de melk en de suiker toe.
Laat dit ca. 10 minuten op een lauwwarme plaats staan.
Klop het ei los.
Smelt de boter.
Vermeng de bloem met het zout, de suiker, de kaneel en 1 theelepel citroenschil.
Maak een kuiltje en schenk het gistmengsel, de helft van het ei en de helft van de boter erin.
Meng alles tot een deeg.
Kneed dit ca. 10 minuten.
Laat het deeg afgedekt met plastic folie op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.
Breng de rozijnen met de abrikozendrank aan de kook.
Laat ze van het vuur af ca. 30 minuten wellen en uitlekken.
Kneed de rozijnen, de biggareaus, de sukade en de rest van de hazelnoten door het deeg.
Vorm het deeg tot een ovale plak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst