Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnen tulband voor de Kerst
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
boter
▢
200
gram
suiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
1
mespuntje
zout
▢
1
theelepel
citroen
▢
4
ei
▢
400
gram
cakemeel
▢
1
deciliter
melk
▢
200
gram
rozijnen
▢
100
gram
sukade
▢
1
doosje
gekonfijte sinaasappelschillen
▢
10
gram
boter
▢
10
gram
bloem
▢
30
gram
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de citroenrasp met de mixer tot een licht en luchtig mengsel.
Klop er een voor een de eieren door.
Zeef het cakemeel en spatel het in porties met de melk door het botermengsel.
Schep er de rozijnen, de sukade en de ingesneden sinaasappelschilletjes door.
Bestrijk de vorm met boter en bestrooi met bloem.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
Schakel na 20 minuten de ovenstand terug naar 160 graden en laat de tulband nog 1 uur bakken.
Controleer met een lange houten prikker, die er in het midden in wordt gestoken en die er droog uit moet komen, of de tulband gaar is.
Laat 5 minuten buiten de oven rusten en stort de tulband op een rooster om af te koelen.
Bestrooi met wat poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst