Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gembersoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotten
▢
1
teentje
knoflook
▢
10
gr verse
gember
▢
100
gram
peterselie
▢
150
gram
wortelen
▢
100
gram
prei
▢
¼
venkelknol
▢
2
eetlepels
boter
▢
⅛
liter versgeperst
sinaasappelsap
▢
6
dl
gevogeltefond
▢
zout
▢
peper
▢
anijspoeder
▢
enkele plukjes
kervel
Instructies
Schil de sjalotten, de knoflook, de gember- en peterseliewortel en de wortelen.
Houd 1 wortel apart en hak de rest van de groenten fijn.
Was de prei en snijd hem fijn.
Was de venkel en snijd de knol in fijne plakjes.
Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de groenten daarin onder voortdurend roeren glazig.
Blus af met het sinaasappelsap en laat dit 3 minuten inkoken.
Doe er de gevogeltefond bij en laat de soep in een gesloten pan ± 15 minuten koken.
Snijd de overgebleven wortel in fijne plakjes, stoof die 3 minuten in de rest van de hete boter en kruid met peper en zout.
Maak de soep met een mixer fijn en kruid haar met 1 mespuntje anijspoeder en wat zout.
Garneer met plakjes wortel en plukjes kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep