Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Koolsoep uit laos
1/2 rode peper 1/2 Chinese kool 1 teentje knoflook 1 pot kippenbouillon 1 pot roerbaksaus Singapore 2 eetlepels citroensap zout, peper
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
rode peper
▢
½
Chinese kool
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
pot
kippenbouillon
▢
1
pot
roerbaksaus Singapore
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was de rode peper en snijd het kapje eraf.
Wrijf de peper tussen de vingers, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd hem in dunne ringetjes.
Snijd de Chinese kool heel fijn, was hem en laat hem uitlekken.
Doe de peper en de kool in een pan.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Zeef de stukjes kippevlees uit de kippenbouillon en snijd ze klein.
Doe de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.
Voeg de roerbaksaus aan de soep toe en laat haar op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de stukjes kip en het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Azië