Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hongaarse zuurkoolsoep met casselerrib
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
boter
▢
75
gr gesnipperde
rode ui
▢
1
uitgeperst teentje
knoflook
▢
300
gram
zuurkool
▢
1
theelepel
komijn
▢
½
theelepel
suiker
▢
½
eetlepel
paprikapoeder
mild
▢
2
dl
runderfond
▢
50
gram
gerookte spekreepjes
▢
1 ¼
dl
Room Culinair
▢
200
gram
casselerrib
in blokjes(vleeswaar)
▢
zout
▢
peper
▢
1
paprika
in blokjes
Instructies
Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.
Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee.
Schenk er de fond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken.
Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee.
Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Hongarije