Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalakeitto
Finse vissoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
middelgrote geschilde
aardappels
in blokjes gesneden
▢
2
koppen
water
▢
1
theelepel
zout
▢
450
gr bevroren
koolvis
in blokjes (koolvis, schelvis etc.)
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
2
koppen
melk
▢
peper
▢
2
eetlepels gehakt vers e
dille
of peterselie
Instructies
Kook de aardappelen in het water met zout 10 minuten.
Voeg de vis toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
Smelt intussen de boter in een pannetje.
Roer de bloem erdoor en voeg en er al roerend kleine scheutjes melk bij.
Doe dit bij de soep en kook die al roerend nog 3 minuten door.
Bestrooi met gehakte dille of peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Finland