Recept afdrukken
0 van 0 votes

Forel crèmesoep

Categorie: met vis, Soep
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 8 dl visbouillon
  • 2 eetlepels Noilly Prat
  • 4 gerookte forelfilets
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 ei
  • 2 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen
  • 4 toefjes waterkers

Bereidingswijze

  • Laat de visbouillon en de vermout tot 2/3 inkoken.
  • Snijd de helft forelfilets in schuine repen en pureer de rest van de forelfilets met beetje visbouillon.
  • Houd enkele lepels slagroom apart.
  • Roer in een pan de forelpuree en de rest van de slagroom door elkaar en verwarm dit 3 minuten.
  • Klop de eierdooiers met de achtergehouden slagroom los en roer er 2 eetlepels bouillon door.
  • Voeg het eimengsel al roerend aan de puree toe en verwarm alles zachtjes 2 minuten (laat niet koken!).
  • Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de repen forelfilet, de amandelen en de toefjes waterkers.