Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geglaceerde visvelouté met fijne kruiden
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de basisbouillon:
▢
2
kg
visafval
van platvissen
▢
2
ui
▢
3
sjalotten
▢
2
takjes
selderij
▢
boter
▢
1
kruidenbuiltje
(peterselie, tijm en laurier)
Voor de soep:
▢
2
prei
▢
1
takje
selderij
▢
2
ui
▢
boter
▢
60
gram
bloem
▢
peper
▢
zout
Voor het garnituur:
▢
2
dl
room
▢
1
eetlepel gehakte
kervel
▢
1
eetlepel gehakte
peterselie
▢
1
koffielepel gehakte
dragon
▢
1
eetlepel gehakte
bieslook
Instructies
Was het visafval zorgvuldig en verwijder de kieuwen en de bloedresten.
Pel de uien en de sjalotten en snipper ze fijn.
Maak de selderijtakjes schoon en snijd ze klein.
Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers in.
Schep er het visafval op en laat dat even meestoven.
Voeg er het kruidenbuiltje en 21/2 liter water bij en laat ± 20 minuten zachtjes koken.
Giet de bouillon door een zeef.
Maak intussen de soepgroenten schoon.
Was de preiwitten en het resterende selderijtakje en snijd ze fijn.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Smelt een klontje boter en stoof er de stukjes prei, selderij en ui in.
Bestrooi met de bloem en laat even bakken.
Voeg er de gezeefde visbouillon bij en laat nog ± 30 minuten koken.
Roer de soep om en giet haar door een zeef.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Klop voor het garnituur de room lichtjes op en spatel er de gehakte groene kruiden
Schep de soep in 4 soepkommen en giet er voorzichtig de kruidenroom op.
Zet de soepkommen even onder de grill en laat glaceren.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt deze soep verder afwerken met garnaaltjes, mosselen, champignons of stukjes gerookte forel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis