Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gumbo met krab
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr gepelde
tomaten
▢
1
dunne
prei
▢
2
kleine zeer fijngesnipperde
ui
▢
een flinke mespunt
tijmblaadjes
▢
1
blik
okra
410 gr
▢
een flinke mespunt
cayennepeper
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
3
kleine
laurierblaadjes
▢
8
kleine geschilde
aardappels
▢
1
blikje
krab
240 gr
▢
30
gram
boter
▢
worcestershiresaus
of aroma
▢
tabasco
▢
zout
▢
een mespunt
sassafrasbladpoeder
Instructies
Snijd de tomaten in dunne plakjes en verwijder het zaad.
Snijd het witte deel van de prei in smalle repen en doe die met de tomaat, de ui en de tijm in de pan.
Snijd de okra in dunne plakken en doe die met de vloeistof uit het blik in de pan.
Leng de cayennepeper, het paprikapoeder en de ketjap met wat water aan tot een glad papje en doe dat met 1 liter kokend water in de pan.
Voeg de laurier toe.
Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken en laat die 20 minuten met de andere ingrediënten meekoken.
Neem intussen de harde stukjes en de vliezen uit de krab en verdeel de krab met 2 vorken in kleine stukken.
Verwarm de boter, voeg de krab toe en verwarm deze 5-8 minuten onder geregeld omscheppen op laag vuur.
Doe de krab in de soeppan en proef de soep na 5 minuten zacht doorkoken.
Voeg naar smaak worcestershiresaus, tabasco en zout toe en op het laatste ogenblik het sassafrasbladpoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
America