Voeg het bouillontablet, de gesnipperde ui en een samengebonden bundeltje van laurierbladeren, takjes peterselie en foelie toe.
Laat de soep zachtjes 3/4-1 uur trekken.
Maak intussen de groenten schoon, snijd de worteltjes in dunne plakken en de bleekselderij in smalle ringen.
Haal de kip en het kruidenbundeltje uit de soep.
Kook de groenten en de pasta in ± 10 minuten in de bouillon gaar.
Haal de kip van het bot af, snijd het vlees fijn en haal het met de gesnipperde peterselie bij de soep.
Breng de soep met zout en peper op smaak.
Strooi aan tafel kaas over de soep en serveer er stokbrood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang bleekselderij door roosjes van 1/2 bloemkool en 2 in blokjes gesneden aardappelen. Roer er 1 blik boterbonen bij. Voor een sneller resultaat kunt u uitgaan van een grote pot bouillon met extra veel kippevlees.