Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maïs koriandersoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
gram
boter
▢
1
theelepel
saffloer olie
▢
1
gesnipperde
ui
▢
3
tenen fijngehakte
knoflook
▢
1
theelepel gemalen
komijn
▢
1
gehakte
paprika
zaad en zaadlijsten verwijderd
▢
1
paprika
idem
▢
1
fijngehakte groene
Spaanse peper
▢
1
tomaat
▢
350
gr diepvries
maïs
▢
1
liter ongezouten
kippenbouillon
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eetlepels gehakt
koriander
blad
Instructies
Verhit de boter en de olie in een grote steelpan op een matig vuur.
Voeg de ui, knoflook en komijn toe en fruit het geheel onder regelmatig roeren ± 5 minuten tot de ui glazig is.
Roer er dan de paprika en de Spaanse peper door en laat de paprika in ± 2 minuten een beetje gaar worden.
Voeg de tomaat, de maïs, de bouillon en het zout toe, zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes sudderen.
Roer er vlak voor het opdienen de koriander door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep