Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Walnotenroomsoep met verse vijgen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
walnoot
▢
2
ui
▢
30
gram
bote
▢
1 ½
eetlepel
bloem
▢
¾
liter
kalfsfond
▢
⅛
liter
room
▢
zout
▢
peper
▢
mespunt
suiker
▢
enkele druppels
worcestershiresaus
▢
wat
limoensap
▢
2
verse
vijgen
Instructies
Hak de walnoten grof en snipper de uien fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit beide daarin onder voortdurend roeren aan.
Bestuif met bloem en laat even garen.
Voeg de kalfsfond en de room toe en laat op laag vuur 7 minuten pruttelen.
Pureer de soep met de mixer en wrijf deze daarna door een zeef.
Breng op smaak met peper, zout, suiker, worcestershiresaus en limoensap.
Snijd de vijgen in dunne plakjes.
Doe de soep in de borden en garneer met plakjes vijg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep