Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bier broodsoep met peterselie
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
10
gram
boter
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
vleesbouillon
▢
2
dl
donker bier
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
stukje
foelie
▢
2
sneetjes
volkorenbrood
▢
2
eetlepels fijngeknipte
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel de ui en rasp hem fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
Roer de tomatenpuree erdoor.
Voeg 3 dl water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
Snijd de korstjes van het brood, verkruimel de sneetjes en roer het broodkruim door de soep.
Verwarm de soep nog ± 3 minuten en roer er op het laatste moment de peterselie door.
Breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep