Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
200
ml
slagroom
▢
250
gram
chocola
▢
3
eetlepel(s)
sinaasappellikeur (eventueel, slijter)
Ook nodig:
▢
fonduepan
Instructies
Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken.
Helft van vrucht uitpersen.
In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen.
Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten.
Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren.
Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen:
- partjes sinaasappel (zonder vliesjes)
- stukjes banaan (met citroensap besprenkeld)
- abrikozen (vers of gedroogd)
- blokjes ananas (vers of uit blik)
- partjes mango
- physalis (Kaapse goudbessen)
- bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
- fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen
- met slagroom gevulde soesjes
- stukjes kokosmakroon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Fruit
/
Nagerecht