Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse rosbief met wasabimarinade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
rijst
▢
4
theelepels
wasabipasta
(tube à 45 gram)
▢
3
teentjes
knoflook
▢
8
eetlepels
Japanse soyasaus
▢
6
eetlepels
Oosterse roerbakolie
▢
2
schaaltjes
rosbief à la minute
(à ca. 275 g)
▢
500
gram
sperziebonen
▢
1
bakje
shii-takepaddestoelen
(150 gram)
Instructies
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Van wasabipaste, knoflook, sojasaus en 4 eetlepels olie marinade roeren.
Vlees in reepjes snijden en met marinade mengen.
Sperziebonen schoonmaken en in 5 minuten bijna gaar koken.
Shii-take schoonmaken en in plakjes snijden.
In wok rest van olie verhitten.
Vlees toevoegen en in 3 minuten gaar bakken.
Vlees uit wok nemen en warm houden.
Shii-take 2 minuten roerbakken.
Sperziebonen toevoegen en nog 1 minuut roerbakken.
Vlees, marinade en 75 ml water toevoegen en door en door verwarmen.
Wokschotel met rijst serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
Japan