1rode peperzaden en zaadlijsten verwijderd,voor de boemboe
2eetlepel(s)ketjap manisvoor de boemboe
1eetlepel(s)sojasausvoor de boemboe
1theelepeldjintenvoor de boemboe
1eetlepel(s)tomatenpureevoor de boemboe
1eetlepel(s)sambal manisvoor de boemboe
1Paprikapoedervoor de boemboe
1theelepeltrassipastavoor de boemboe
1eetlepel(s)gembersiroopvoor de boemboe
2kleinemaggiblokjesverkruimeld, voor de boemboe
klein scheutje olie
Benodigdheden voor de saus:
1rode uiklein gesnipperd
3eetlepel(s)pindakaas
3eetlepel(s)ketjap manis
1eetlepel(s)sojasaus
1eetlepel(s)sambal manis
1eetlepel(s)Greensweet Stevia brownbruine suiker
3eetlepel(s)kokosrasp
2eetlepel(s)azijn
1kleinmaggiblokjeverkruimeld
Instructies
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten waar boemboe bij staat in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree. Dit is je boemboe.
Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet apart.
Meng het losse gehakt voorzichtig met de paneermeel zodat de paneermeel goed verdeeld is door het gehakt en voeg dan pas de geklopte eieren toe. Zet even in de koeling.
Fruit de boemboe in de olie aan tot het meeste vocht eruit is, het moet een beetje een compacte massa worden.
Spreid de boemboe op een bord zodat het snel af kan koelen.
Als de boemboe is afgekoeld, meng je dit met het gehakt (waar het ei en de paneermeel al in zit.
Draai balletjes. (Ik weeg altijd plukjes gehakt af en draai er dan gelijke balletjes van. Dat is handig voor de garing). Ik heb 26 balletjes van 50 gram per stuk gemaakt.
Doe de saus onderin de slowcooker.
Leg de balletjes er bovenop. (het past niet allemaal op de bodem, ik stapel het gewoon voorzichtig op).
Zet de slowcooker 3,5 uur op low. Schep op de helft van de tijd alles heel voorzichtig om.
Eet smakelijk!
Lekker met rijst, satéboontjes, atjar, kroepoek etc.