Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen maanzaad brood
voor slowcooker van 4-5 liter. Bij grotere slowcooker met bakblik werken wat in slowcooker past
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Boter
om de slowcooker in te vetten
▢
2
cup(s)
bloem
▢
¼
cup(s)
maanzaad
▢
1
eetlepel
bakpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
1
suiker
▢
3
ei
▢
½
cup(s)
plantaardige olie
▢
½
cup(s)
zure room
of Griekse yoghurt
▢
¼
cup(s)
melk
▢
1
theelepel
citroen
▢
¼
cup vers
citroensap
▢
1
theelepel
vanille essence
Ook nodig:
▢
Slowcooker
Instructies
Meng de ingredienten t/m het zout in een grote kom.
Klop de eieren los met de overige ingredienten.
Meng het eimengsel in 1x in zijn geheel door het bloemmengsel.
Vet de slowcooker goed in, en doe het beslag erin.
1,5-2 uur op hoog.
Voorzichtig het deksel van de sc halen zodat de condensatie druppels niet op het brood vallen.
Het gehele brood afdekken met keukenpapier, deksel droogmaken en terug op slowcooker en 15-20 minuten laten afkoelen.
Haal het brood daarna uit de slowcooker door met een mes/spatel langs de zijkanten te gaan.
Heerlijk als het nog een beetje warm is, bv met wat boter
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Slowcooker
Land van herkomst
America