Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dhal
Indische linzenschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
gesneden
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
5
centimeter
gember
geraspt
▢
2
eetlepel
koriander
blad en stelen
▢
1
zoete aardappel
in blokjes
▢
1
eetlepel
curry poeder
mild of pittig naar smaak
▢
200
gram
rode linzen
gewassen
▢
500
ml
groentebouillon
▢
400
gram
tomaat
▢
50
gram
bevroren spinazie
▢
peper & zout
Ook nodig:
▢
Slowcooker
Instructies
Vet de slowcooker licht in.
Do eerst de bouillon en de tomaten in de pan en daarna alle andere ingrediënten.
6-8 uur op laag.
Check af en toe tijdens het garen dat de linzen niet geheel droog aan het koken zijn. evt wat extra water toevoegen.
Garneer met chilies en verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met een naanbrood of rijst. En voor de niet-vegetariers: een stukje tandoori kip smaakt er heel erg goed bij!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Slowcooker
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch