Meng in een kom de bloem, gist, ½ theelepel zout en 150 ml handwarm water met behulp van een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot het soepel en elastisch is.
Leg het deeg in een kom en dek af met plasticfolie.
Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat deze uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Kneed het deeg nogmaals door, verdeel het in 4 gelijke stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van ongeveer 20 cm in diameter; laat de randen iets dikker blijven.
Leg de deeglappen op bakplaten.
Verdeel de mozzarella over de pizza's, maar houd een brede rand vrij.
Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 minuten knapperig en gaar.
Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pizza's met rucolasalade.
Tip:
Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie voor extra smaak. Deze pizza is ook lekker met andere witte kazen zoals ricotta of geitenkaas.
Wijnadvies:
Probeer een Australische Valleys witte wijn voor een perfecte combinatie met deze heerlijke mozzarellapizza.