Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork.
Leg de aardappelen in een platte magnetronschaal.
Gaar de aardappelen op 800 Watt, niet afgedekt, 10 à 12 minuten.
Keer de aardappelen halverwege en laat ze ook nog ca. 3 min. nagaren.
Meng de ingrediënten voor de gekozen vulling.
Snijd de aardappelen aan de bovenkant in.
Druk ze iets verder open en verdeel de gekozen vulling over de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Aardappelen poffen in de oven: bestrijk de ingeprikte aardappelen met gesmolten boter/olie en leg ze op een bakplaat in een oven verwarmd op 200 ° C.. Laat ze in 50 à 60 minuten garen.Tip: Aardappelen poffen op de BBQ: verpakt de aardappelen, afzonderlijk, in alu-folie. Leg ze op het rooster, of in de as, van de BBQ en gaar ze in ca. 30 minuten.