Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gember-Soja Paksoi Salade met Cashewnoten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
struikjes
paksoi
▢
1
limoen
▢
2
centimeter
gember
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1½
eetlepel
Japanse sojasaus
▢
50
gram
cashewnoten
Instructies
Was de struikjes paksoi grondig en sla ze goed uit.
Snijd de paksoi in de lengte in vieren.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.
Schil de gember en rasp het fijn.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember tot het gaat geuren.
Voeg de paksoi toe en roerbak op hoog vuur, al omscheppend, gedurende ca.
3-4 minuten tot het slinkt.
Schep de limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor en verwarm de paksoi nog ca.
1-2 minuten zachtjes.
Roer de cashewnoten erdoor en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met basmatirijst en geroosterde vis of kip.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een Riesling past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch