Doe alle ingrediënten waar bij staat dat het in de keukenmachine moet, in de keukenmachine (of met de staafmixer) en maal fijn. Dit is je boemboe.
Bestrooi de kipdrumstick met peper en zout.
Doe wat olie in de uitneembare pan van je slowcooker (of in een andere pan en gooi het later over).
Fruit de boemboe een paar minuutjes aan.
Zet de slowcookerpan terug in de houder (of gooi het dus over in je slowcooker) en doe de kipdrumsticks, het water, de prei, de stengels citroengras, de Indonische laurier, de limoenblaadjes, de pimentkorrels en de verkruimelde groentebouillonblokjes erbij.
Zet de slowcooker 7 tpt 8 uur op low.
Haal een half uur van te voren de stengels citroengras, het Indonesische laurierblaadje, de limoenblaadjes, de pimentkorrels en de kip met de botjes eruit. Pluis de kip uit elkaar, gooi de botjes en de velletjes weg en doe de kip terug in de pan.
De meeste garnering kun je alvast klaar zetten in bakjes en in de koelkast bewaren tot etenstijd. Ik pel alleen zelf de eieren pas op het laatste moment (die heb ik dan wel al gekookt in de ochtend) en de fijne mihoen kook ik pas op het laatst. Alle andere garnering heb ik van te voren al klaar staan.
Zet alle ingrediënten gezellig in bakjes op tafel zodat iedereen zelf de soep kan versieren met ingrediënten naar keus.