Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soesjes
Porties:
50
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
water
▢
100
gram
melk
▢
mespuntje
zout
▢
100
gram
boter
▢
100
gram
bloem
▢
150/200
gram
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op ca 220/230°C.
Breng het vocht met de boter bijna aan de kook tot de boter is gesmolten.
Haal de pan van het vuur en roer er de gezeefde bloem erdoor.
Zet terug op een klein vuur en blijf er in roeren tot de bloem gaar is.
Dit duurt ca 3 tot 5 min.
Haal van het vuur en doe beetje voor beetje het ei erbij.
Roer dit steeds opnieuw en goed eronder.
Zorg dat het deeg niet te dun wordt het mag net van de spatel aflopen.
Doe het deeg in een spuitzak met klein rond mondje.
Spuit het deeg op een ingevette bakplaat.
Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte is tussen de soezen.
Bak af in de oven in ca 20 tot 25 min.
P.S. Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Vullen naar eigen keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak