100grampruimengedroogde Franse / pruneaux in reepjes
½witte bonenuitgelekt
2eetlepelsmunt
2eetlepelspeterselie
Instructies
Kruid de lamsvleesblokjes met zout en peper en bak ze in de hete olijfolie bruin.
Voeg de uien, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.
Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep met het deksel op de pan ± 45 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de aubergine, tomaten, paprika's en pruimen toe en laat de soep nog ± 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden.
Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie en de munt over.
Serveer de soep met pitabroodjes en tahinacrème.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tahinacrème:
Maal 50 gr blanke amandelen op de fijne rasp van de foodprocessor of in een amandelmolen. Pers 1 teen knoflook uit en meng dit met het sap van 1 citroen, de gemalen amandelen, 1 dl tahinepasta (pot, toko of natuurwinkel), een mespunt gemalen kummel en 1 theelepel suiker. Bestrijk de pitabroodjes hiermee.